Afgelopen Zaterdag zijn we naar de Country Fair in Heenvliet (Zuid-Holland) geweest. Er hing zo een echt Engels sfeertje, veel zaken rond het buitenleven werden er te koop aangeboden. Met een aanbieding voor "de laatste buitenkeuken" in mijn hoofd liep ik al peinzend naar de uitgang. Dat was dom van mij! Wil echter ontwaarde plotseling een stand met aquarellen en zeefdrukken die haar zo bekend voorkwamen. En jawel! Daar hing kunst van Wiebe van de Zee!! En de meester zat zelf te werken.

    Het was jaren geleden toen wij in Dordrecht tijdens de Stoomdagen bij een handelaar een aquarel hebben gezien van koeien in de mist. Prachtig! Maar...... geen geld! Overal ter wereld waar we zijn geweest vindt je sporen van Wiebe. Als je ze maar herkent. Ook in Frankrijk bij onze campingvrienden in l'Age Milhaguet zagen we een van der Zee hangen. Wel een repro, maar toch... Toen we daar eens over begonnen tegen Alet, omdat wij het wel zonde vonden dat de prent in de toiletruimte hing, vertelde zij dat er op een van de gastenkamers ook nog een "echte" aquarel hing.

 

    We hebben een poosje met de kunstenaar gesproken. Leuk Fries-Nederlands accent overigens. En wat bleek? Hij had zojuist een opzet gemaakt voor een nieuw trio dames, vrolijk in de wei, met de poten nog in de vroege ochtendmist. Die hebben we gekocht. We zijn in blijde afwachting van de voltooiing, maar hebben toch alvast een plaatsje vrij gemaakt om de aquarel op te hangen.

    Vandaag, Zaterdag 22 september 2007, zijn we naar het altijd gezellige Zoetermeer getogen om daar de aquarel op te halen. Eindelijk was ie er dan! Nog even een leuk gesprek gehad met Wiebe en dan naar huis om het kunstwerk op te hangen. Wij vinden hem prachtig!