De start van de bouw - December 2008

Na een flinke vertraging kon de aannemer dan eindelijk beginnen met de vloer, ofwel "Plancher Ourdie". De vertraging werd veroorzaakt door een absoluut onbetrouwbare loodgieter/electricien. De situatie was de volgende. Het lijkt er op dat in Frankrijk heel vaak de afvoeren en de electrische installatie worden verzorgd door hetzelfde bedrijf. De aannemer werkt normaal gesproken met een zeer integere en betrouwbare man, maar die was druk bezet en kon onze klus niet klaren helaas. Maar hij had nog een andere mogelijkheid.

Toen we eind November 2008 voor nog weer eens een weekje in die heerlijke Dordogne waren heeft onze tekenaar een rendez-vous georganiseerd met de betreffende electricien. Dat gebeurde op een dinsdag avond. Snel gesprek met een zeer gejaagde manwerd het. Van enige zelfwerkzaamheid van ons wilde hij niets weten. Dan maar de hele klus aan hem voorgesteld, te beginnen met de afvoeren en sommige (warm)waterleidingen. De vrijdag daarop zouden we horen. Nou, U raadt het al....nooit meer iets van gehoord die week en volledig als van de aardbodem verdwenen. Dan weet onze vriend en tekenaar hem in de week daarop uiteindelijk toch nog te bereiken.

Ja, hij was aan de offerte begonnen, maar had zich toen maar bedacht. Zonder ons ook maar iets te laten weten!!

Patrice, vanwege zijn onvergetelijke hulp en inzet en vriendelijkheid erg onmisbaar, heeft hem toen verteld dat zoiets zomaar niet gaat en dat we toch wel bericht van hem verwachtten! Nou ja, vooruit dan maar! De offerte die uiteindelijk kwam was volledig onacceptabel, hetgeen niet echt een verrassing was. Wat nu?

En jawel, de "financiele crisis" schoot te hulp. Veel opdrachten werden uitgesteld dan wel afgezegd en zo kwam er tijd voor ons vrij. terwijl de beide heren in Villefaix achter de computer zaten en ik in Nederland hetzelfde deed werd er druk overlegd wat onze wensen waren. En uiteindelijk heeft Dhr. Chabot alle werkzaamheden voor ons willen doen en was hij net voor de kerst klaar. Vanwege de feestdagen en de vakantieperiode werd er zodoende even niet aan het huis gewerkt, maar wat waren wij gelukkig dat we eindelijk weer progressie maakten!

En zo gebeurde het dat er in week 4 van 2009 de eerste stappen werden gezet om de bouw verder af te ronden.

 

Eind november werd de fundering opgemetseld.

Bouw Fundering -2 Nov 2008Bouw Fundering-2 Nov 2008

 

Daarna ging de loodgieter aan de slag, maar daarvan zijn helaas nog geen foto's beschikbaar.

Na de feestdagen en de vakantie werd dan eindelijk een aanvang gemaakt met de vloer ( Plancher Ourdie ). Deze is voor ons Hollanders misschien erg bekend, voor deze streek is het echter vrij revolutionair te noemen. Polystyreen, daar uit bestaan de basisblokken, daaroverheen een staalmat en vervolgens beton. In ons geval gaan we later nog noppenplaten leggen met daarin vloerverwarming en het geheel gaat uiteindelijk afgewerkt worden met een gietvloer. Maar dan zijn we wel een beetje verder in de tijd ( 2 jaar??).

 

Polystyreen-2Polystyreen-1

 

Polystyreen-3

Polystyreen-4

 

Vervolgens kwamen de staalmatten en het beton.Vloer met Vlechtijzer Jan 2009

Wachten op het beton Jan 2009

 

Fundering Vooraanzicht Jan 2009

 

Beton-1 jan 2009

Beton-2 Jan 2009

 

Beton-3 Jan 2009

 

Nu gaan we verder weer even afwachten. Een paar weken drogen en dan beginnen we aan het optrekken van de muren.

Wordt vervolgd!