De laatste loodjes voor de aannemer.

Half Maart 2009 zijn we nog een keer extra naar Champniers gegaan. Wil was heel erg benieuwd naar het huis en haar vrouwelijke intuitie vertelde haar dat we de extra rit goed konden gebruiken om nog wat zaken te regen voordat we eind April 2009 weer gaan. Dan voor bijna 3 weken en dan gaan we echt zelf aan de slag!

De heenreis was op Vrijdag de 13e en dat hebben we geweten. Ik haalde Wil na haar nachtdient op bij het ziekenhuis. We hadden afgesproken op een parkeerplaats langs de A15 met onze dochter, die ook uit de nacht kwam vanuit een ander hospitaal en haar vriend. Zo rond 08:30 gingen we richting Champniers met een zware aanhanger achter de Astra. Alles ging goed tot op de Periferique van Parijs. Net van de tol kreeg de aanhanger een klapband. Natiuurlijk geen vluchtstrook, langsrazend verkeer en vlak voor een oprit. Toch nog naar een vluchtstrookje kunnen hobbelen en wachten op de andere auto. Gelukkig hadden zij ons gezien en keerden snel terug.

De krik van de Astra was niet op het gewicht van de aanhanger, die niet was overbeladen overigens, berekend. Maar, zoals Johan Cruijf het reeds verwoordde: "Elk nadeel hep ze voordeel", aan de overzijde was een groot winkelcentrum. Jeroen en Wendy hebben daar een krik gekocht en de reserveband werd gemonteerd. Helaas was die ook niet al te best en we besloten toch maar 2 nieuwe banden te laten monteren. Bij het winkelcentrum lukte dat niet, ze hadden niet het juiste type. Maar de goede man die ons hielp wist wel een ander adres. Met behulp van de navigatie zijn we daar heen gegaan en uiteindelijk met 5 uur vertraging en 2 nieuwe wielen weer op weg. De kosten bedroegen voor alle hulp en de 2 nieuwe wielen overigens € 255,00 en dat is niet overvraagd! Uiteindelijk kwamen we 's avonds laat om 23:30 bij ons huisje aan.

 

Er was inmiddels heel wat gebeurd en de panlatten met isolatie zaten er op! Dinsdags zouden ze gaan beginnen met de zinken dakgoot te monteren.

 

 

De volgende dagen vorderde het huis gestaag. Hieronder volgt een impressie van de werkzaamheden.

 

Dakgoot nog open
De dakgoot van onderen gezien en nog niet afgewerkt.
Hier is de dakgoot klaar en zijn de boeiborden betimmerd.
Op de 2 volgende foto's zijn de dakpannen half gelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakpannen half klaar

 

Met behulp van een tilmachine worden de dakpannen op pallet aangereikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ramen en de deuren zitten er gedeeltelijk in.

Vanaf zaterdag zou ik hulp krijgen van Roel. Dit werd echter wat laat omdat een graafklus bij een Frandse klant wat uitliep. Hij kwam uiteindelijk al om half 3 aanzetten met zijn graafmachien. Natuurlijk liet dat ons die dag niet veel tijd om nog wat te doen. Roel heeft nog wel de pijpen van de reeds aangelegde fosse opgezocht en de voor getrokken waarin de nieuwe aansluitingen moeten worden gelegd.

Nadat we die Zaterdagavond nog lekker hadden gegeten bij Roel en Danielle zijn we Zondagochtend vroeg toch nog maar teruggegaan naar het huis om de aansluitingen van de fosse af te maken. We waren eigenlijk van plan om die dag vroeg naar Nederland te vertrekken. En dit is het resultaat, hoewel nog niet volledig. De ontluchting van de fosse komt hier nog naast te liggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De garagedeur zit er in!
Best gevaarlijk balanceren zo! Niet gezekerd, maar wel zeker van hun werk!

Even overleggen met Roel, oftewel de meester legt uit!

 

Rest ons nog deze prachtige foto van de amandelboom in bloei! Champniers et Reilhac, 21 Maart 2009!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort meer van onze avonturen, tot gauw hopen wij!

Thuisknop